Voordelen

Elke katteneigenaar kent het wel. Minutenlang voorover moeten bukken om met een klein onhandig plastic schepje de bodem van de kattenbak om te spitten, zodat je alle zuur ruikende brokken samengeklonterd kattengrit eruit kan vissen. Om van de andere vuiligheid nog maar te zwijgen. En na deze smerige beproeving mag je ook nog eens de buiten de bak belande vulling bij elkaar gaan zoeken en opvegen. Er moet toch een manier zijn waarmee het verschonen van je poezentoilet minder onaangenaam kan worden gemaakt? Jazeker, die manier is er.

Schoonmaken in een paar tellen

Omega paw Kattenbak 3016 3Ja, het staat er echt, schoonmaken in een paar tellen. En dit is geen loze belofte, meer tijd zul je niet nodig hebben. Het enige wat je hoeft te doen is je kattenbak voor eventjes ongeveer een halve slag rollen, en alle vuiligheid wordt verzameld in een verwijderbaar laatje. Dit laatje hoef je vervolgens alleen maar leeg te gooien en weer terug te schuiven. Omrollen, opruimen en ontspannen. En dan ben je klaar. Je zult niet meer lang te hoeven knielen, je zult niet meer te hoeven graven, je zult niet meer met je gezicht in opstuivend stof te hoeven hangen.

En het is ook nog eens hygiënischer

Het hebben van een zelfreinigende kattenbak komt niet alleen het gemak ten goede, het is natuurlijk ook stukken frisser dan beschikken over gewone. Het kunnen werken met een rolbare bak met opvanglade zorgt er immers voor dat het bijzonder onwaarschijnlijk is dat je viezigheid aan je vingers krijgt, dit in tegenstelling tot wanneer je de poezenbak handmatig uit moet scheppen. Met name zwangere vrouwen, chronisch zieken en mensen met verminderde weerstand zullen hiervan profijt hebben, omdat besmetting met bijvoorbeeld toxoplasmose, in de volksmond ook wel de kattenziekte genoemd, minder voor de hand ligt.