online winkelen huisdier 1

Online winkelen voor je huisdier

 

Of je nu een zelfreinigende kattenbak of een ander product voor je lieve huisdier wilt kopen. Tegenwoordig doe je dat online, en in dit artikel ga ik je precies uitleggen waarom je beter online items voor je huisdier kunt bestellen dan in een dierenwinkel.

Gewenning vs iets nieuws.

We zijn gewend om dingen op dezelfde manier te blijven doen. Zeker wanneer dit voor iets is dat we niet vaak doen zoals het bestellen van een zelfreinigende kattenbak of een kattenmand, krabpaal of dergelijke. Dit zijn allemaal items die je niet vaak nodig hebt en waar je vaak jaren plezier van hebt. Althans waar je huisdier als het goed is jaren plezier van hebt.

katten2

Dierenspeciaalzaak vs online dierenwebshop.

Voor dergelijke aankopen voor onze huisdieren zijn we daarom geneigd om dit bij een dierenspeciaalzaak te doen. Terwijl dit prima online kan, sterker nog hoe vaak bestel je niet iets voor jezelf online? Steeds meer mensen shoppen online, waarvan een groot gedeelte alleen nog maar online winkelt.

 

Dezelfde of volgende dag al in huis.

Want je kan werkelijk alles online bestellen en dit de volgende dag en in uitzonderlijke gevallen dezelfde dag nog in huis hebben. Denk hierbij aan de kleding die je online besteld. Maar ook je boodschappen bestel je tegenwoordig eenvoudig online bij AH of Picnic en dit wordt dan nog de volgende dag bezorgd indien je dit wenst.

Al deze voordelen van online shoppen gelden natuurlijk ook voor je huisdier. Er zijn tegenwoordig tal van dierenspeciaalzaken die een webshop hebben. Via deze url https://bespaardeals.nl/dieren kom je op een compleet overzicht terecht van alle online dierenspeciaalzaken en zie je tevens welke kortingen ze hebben.

katten3

Online betaal je veel minder voor dezelfde producten.

Want dat is nu net het volgende waar ik het met je over wilt hebben. Een groot voordeel van online winkelen voor je huisdier is namelijk de prijs die je betaald voor de items. Online winkelen is vele malen goedkoper. Niet alleen de verkoper kan goedkopere prijzen hanteren omdat er minder personeel en een goedkopere locatie nodig is. Maar ook jij bent minder tijd en geld kwijt aan vervoer en reizen.

Hierdoor kunnen webshops vaker stunten met prijzen en leuke kortingen aanbieden zoals je op de vermelde website kunt zien. Een ander nadeel van dierenspeciaalzaken is dat er steeds minder van zijn. Dit komt niet alleen door het internet, al voor het internet populair was ging je steeds vaker voor je dierbenodigdheden naar een tuincentra. Omdat veel tuincentra’s het complete aanbod in dierbenodigdheden gingen aanbieden kregen de dierenwinkels het steeds moeilijker en zijn velen opgedoekt.

 

Bulkverpakkingen goedkoop thuis laten bezorgen.

Tegenwoordig heb je nog enkele grote ketens zoals Jumper en Pets Place. Helaas zitten die niet in elke stad en zul je net als voor een tuincentra een eindje moeten reizen. Eenmaal bij zo’n winkel aangekomen betaal je de hoofdprijs voor dierenvoeding en andere items.

Vooral op kattenbakvulling en dierenvoeding voor je hond of kat valt veel winst te halen. Hoe groter de verpakking hoe goedkoper je uit bent. En je hoeft niet elke week naar de winkel voor een nieuw pak dierenvoer. In de dierenwinkels zijn deze producten van erg duur geprijsd en kun je online soms tot wel 40% goedkoper dezelfde A merken aanschaffen bij een webwinkel.

Een ander nadeel van deze grootverpakkingen dierenvoer die je juist het liefst zo groot mogelijk wilt kopen in verband met het prijsvoordeel. Is dat ze zo zwaar en lomp zijn. Nog een reden om je dierenvoer ook online te bestellen. Dit wordt dan bij je thuis of op elk ander adres naar keuze bezorgd en hoef je dit niet zelf te tillen.

katten4

Alleen maar voordelen.

Wat ons betreft zitten er aan online winkelen alleen maar voordelen. Natuurlijk kun je altijd wel een nadeel vinden, maar dat is da toch wel erg persoonlijk. Het sociale aspect kun je tenslotte in voldoende andere dingen vinden en hoeft het geen reden te zijn om onder de mensen te komen.

We werken tenslotte hard voor ons geld, kun je besparen op producten die je toch nodig hebt? Dan is dit alleen maar meegenomen en erg slim om te doen. Heb jij nog tips die je met ons en andere websitebezoekers wilt delen, laat dat dan weten. Ook zijn we benieuwd naar hoe en waar jij de benodigdheden voor je huisdieren koopt.

 

Als je kat in huis plast

Als je kat in huis plast

De achterliggende oorzaak van dit hinderlijke gedrag is gelukkig in de regel makkelijk te vinden, en in verreweg de meeste gevallen is het probleem makkelijk en snel te verhelpen. In het onderstaande zullen wij enkele potentiële oorzaken aan bod laten komen.

Medische redenen

Als je kat in huis plastHet spreekt voor zich dat, in het geval dat een voorheen zindelijke kat in huis begint te plassen, je als eerste moet kijken of een lichamelijke oorzaak kan worden uitgesloten. Probeert je kat vaak, en wellicht op verschillende plaatsen te plassen? Is weinig of zelfs geen urineproductie, eventueel met bloed erbij? Miauwt je kat bij de urineerpoging? In dergelijke gevallen kan er sprake zijn van bijvoorbeeld blaasgruis of een blaasontsteking, twee klachten die beide vaak voorkomen bij katten en over het algemeen goed te behandelen zijn. Echter, als de genoemde symptomen zich voordoen bij katers is er altijd sprake van medische spoed. Bij overmatig plassen kan de oorzaak liggen bij nier-, alvleesklier of schildklierproblemen.

Omgevingsfactoren

Gelukkig hoeft het besproken gedragsprobleem niet altijd een lichamelijke oorzaak te hebben. Misschien moet de bak gewoon even schoongemaakt worden. Het kan ook zijn dat je kat zijn/haar toilet te klein vindt, of behoefte heeft aan een ander soort kattenbakvulling. De bak verplaatsen kan eventueel ook positief resultaat opleveren. Het binnen plassen kan ook een uiting van stress of onzekerheid zijn, veroorzaakt door veranderingen in de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan verhuizing, gezinsuitbreiding of de komst van een nieuw huisdier. Vaak trekt het probleem dan vanzelf weg.

katten3

Hoe maak je katten zindelijk?

Er zijn legio redenen waarom je kat op andere plekken dan de kattenbak urineert, of eventueel sproeit. Hieronder zullen we dit probleem nader onder de loep nemen. Eerst zullen we kijken naar onzindelijkheid bij kittens, en daarna zullen aandacht schenken aan het geval dat dit probleem zich bij volgroeide katten voordoet.

Kittens

kat zindelijk makenBij zeer jonge katjes ligt het voor de hand dat ze nog niet weten waartoe die gekke bak met korrels dient. Gelukkig is er meestal een moeder of andere oudere kat in de buurt die het voorbeeld kan geven. Als dit echter niet het geval is, begin dan zo jong mogelijk met kattenbaktraining. Een kitten een paar keer op de bak zetten en achteraf helpen met het begraven van hun ontlasting kan al voldoende zijn, instinct doet een hoop. Gebruik voor het beste resultaat een open bak met lage instap.

Naarmate de kittens geslachtsrijp worden neemt hun territoriumdrift natuurlijk toe. Dit kan ertoe leiden dat ze door middel van gesproei hun domein beginnen te markeren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt sproeien zowel door poezen als katers gedaan, en in de meeste gevallen leidt castratie dan wel sterilisatie ertoe dat dit gedrag stopt of zich in ieder geval minder voordoet.

Volwassen katten

Als een volwassen kat niet langer op kattenbak wil, kan er van alles spelen. Ontevredenheid met huidige toiletvoorzieningen? Onzekerheid door verandering in de leefomgeving? Problemen van medische aard? Hierover volgende keer meer. Daarnaast kan het ook gebeuren dat volwassen en reeds gecastreerde of gesteriliseerde dieren sproeigedrag blijven vertonen. In dergelijke gevallen kan een hormonenpreparaat van de dierenarts wellicht uitkomst bieden.