Kattenbak met zeef

De kattenbak zoals de meeste mensen hem kennen is een doorgaans rechthoekige bak die door katten gebruikt kan worden om hun kleine en grote boodschappen in te doen. Vaak wordt bij dergelijke bakken een knullig zeefschepje geleverd, waarmee de kattenliefhebber op tijdrovende wijze de bodem van de bak om kan ploegen in de hoop alle begraven viezigheid op te duikelen dit zijn harige vriend er heeft achtergelaten. Maar het hoeft niet meer zo omslachtig te zijn, want nu is er een kattenbak met zeef ingebouwd.

Hoe werkt deze vinding?

Het draait allemaal om een simpele, maar tegelijkertijd zeer elegante vondst. Deze innovatieve kattenbak met zeef bestaat uit in totaal vier onderdelen, twee bodems, met daarin een zeef van hetzelfde formaat, en een als laatste een open bovenrand met klemmen die de boel bij elkaar houdt. En hoe leeg je deze bak? Je verwijdert de toprand, je tilt de zeef eruit en gooit hem leeg. Vervolgens plaats je de zeef in de lege bodem, giet je het kattengrit over, plaats je de gebruikte kuip onderop, en zet je alles weer vast met het bovendeel. En dat is alles, lekker ongecompliceerd.

En het wordt nog mooier

Maar gemak en snelheid zijn niet de enige voordelen. Je handen blijven ook schoon. En het is ook stukken eenvoudiger om ervoor te zorgen dat je kattenbak wat frisser blijft ruiken, je hebt immers bij elke verwisseling gelegenheid om de ongebruikte bodemkuip even te boenen. Een fluitje van een cent. Deze kattenbak garandeert gebruiksgemak.